RESUM DEL PLE DE L’AJUNTAMENT D’ALCÀSSER DEL MES DE GENER

Ahir, dimecres, dia 25   vàrem celebrar a l’ajuntament el ple ordinari del mes de Gener, on es van debatre temes de molt interès per al poble, per això des del nostre grup municipal volem fer un xicotet resum del dos punts més importants que es van tractar;

  • Ajudes material curricular IES i Stmo. Crist. En este punt, podem estar molt satisfets de l’acord aprovat per unanimitat del ple, donat que hem sigut l’únic grup que mai ha variat la seua postura envers el tema, ajudes equitatives per a tots els estudiants del poble, sense cap discriminació per el centre on estudien, amb un mínim de 35 euros per estudiant, es cert que podran dir que les ajudes s’ha demorat uns mesos, però han sigut els necessaris per a que la resta de grups pogueren arribar al pertinent acord. De nou volem recalcar, que al final el únic grup que no ha canviat la postura ha sigut el de Compromís, senyal inequívoca de que una vegada més la postura defensada per la nostra regidora era l’encertada.

Per aclarir sobre este tema les diverses postures que hi havien a l’ajuntament cal dir que bàsicament eren 3, la d’ajudar als centres en una quantitat molt inferior a la finalment acordada, cosa que estimàvem insuficient, esta posició estigué a punt per dur-se a ple, però al no contar amb la majoria suficient va ser retirada, i altra postura, que defenia unes ajudes de major quantitat econòmica, però que no se feia tenint en compte el número d’alumnes, si no que afavoria un centre en detriment d’altre.  Sobre estes postures enfrontades, a Compromís estudiarem, i la nostra regidora va proposar i defensar una tercera via, que ha sigut la finalment aprovada per tots, una quantitat econòmica suficient per a cobrir les necessitats dels centres i equitativa al tindre en consideració el número d’alumnes de cada centre.

  • Al punt de l’ordre del dia de la creació de la plaça de tresorer amb habilitació nacional al nostre ajuntament, la veritat que poc de marge teníem, des del 2013 ja es sabia que esta plaça s’havia de crear per a tindre-la a partir del Gener de 2017, el que passa és que els equips de govern que han estat manant varen decidir esperar a l’última hora per fer-ho i ara ja no es podia esperar més. Fins ací estem d’acord, el que ja no ens agrada son les formes utilitzades per fer-nos arribar la informació, ja que sempre ens quedem amb regust de que alguna cosa se’ns amaga, i que la transparència tant anunciada mai arriba.

A més a més amb el mateix acord se’ns deia d’amortitzar una plaça de personal administratiu però tampoc hem tingut la informació suficient per a saber els motius d’estos canvis de places, per això vàrem optar per que el nostre vot fora l’abstenció.

Este es el nostre resum dels punts més importants del ple, que esperem que puguen servir per a que els nostres veïns coneguen un poc millor tot el que passa al nostre poble.

 

GRUP MUNICIPAL DE COMPROMÍS PER ALCÀSSER

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *