8 DE MARÇ, DIA DE LA DONA

Un any més, el dia 8 de març les dones de tot el món sortirem al carrer per celebrar el Dia Internacional de les Dones. Aquesta commemoració centenària simbolitza la lluita històrica per la igualtat de gènere

 

Perquè malauradament, a les nostres societats encara s’hi arrelen estructures i situacions que dificulten el ple desenvolupament de les dones: la desigualtat salarial, la menor presència en espais de poder, la segregació ocupacional, la manca de coresponsabilitat en les tasques de cura i de la llar, o la violència masclista, són evidències que hem de seguir treballant i sumant esforços per fer efectiva la igualtat de gènere.

Això ens obliga a pensar en la implicació de tota la societat -homes i dones- per tal de fer-nos partícips i protagonistes del trencament d’estereotips que ha de dur a un canvi d’actitud de la societat, el canvi de mentalitat col•lectiu imprescindible per avançar plegats en aquest gran repte col•lectiu.

També és moment de recordar les grans fites en la consecució dels drets civils, polítics i socials de les dones, moments clau com l’adquisició del dret al vot – important avenç del qual s’han complert 80 anys -, el dret a l’accés a l’educació superior etc.

Però al costat d’aquestes fites ara també cal alçar la veu i denunciar com, altres marcs legals referents al nostre país, queden afectats per tot tipus de reformes que desgraciadament no es situen en la lògica d’ ampliar els drets de les dones o bé la igualtat efectiva amb els homes.

Per tot plegat, hem de recordar que garantir la igualtat d’oportunitats per totes les dones, és avançar cap a una societat més democràtica, és afavorir el benestar i el desenvolupament humà, és promoure un nou model social situant les persones en el centre de les estratègies i les actuacions. I aquesta ha de ser una de les finalitats del compromís global de les administracions locals sempre al costat de les dones i de les organitzacions que defensen i reivindiquen el seu reconeixement com a ciutadanes de ple dret.

 

Aquest és el gran repte que tenim al davant, i l’hem assolir amb la col•laboració i la complicitat de totes les institucions, agents socials i de les dones i els homes de la nostra ciutat, perquè només així podrem fer-ho realitat.

Les dones hem de fer sentir la nostra veu i ser protagonistes de la construcció d’una nova societat més justa, neta i equitativa per a tothom.
Les dones hem de fer sentir la nostra veu i ser protagonistes de la construcció d’una nova societat més justa, inclusiva, pròspera i transparent i equitativa per a tothom.
Apel•lem a la mobilització de tota la nostra gent a favor dels drets de les dones, que són per damunt de tot drets humans. , Cal per fer sentir la nostra reivindicació als diferents actes i mobilitzacions a favor de la igualtat efectiva i en contra de qualsevol discriminació envers les dones.
Dones amb tots els drets!

 

 

Arxivat en: Comarcal, dona, General, Moviments Socials, Sanitat i Benestar Social, Temes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *