COMPROMÍS PER ALCÀSSER ES SUMA AL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFÒBIA, TOTES JUNTES PODEM CONSTRUIR UNA SOCIETAT MÉS IGUALITÀRIA.

El 17 de maig és el dia internacional contra la LGTBfòbia. Des de Compromís per Alcàsser ens hem volgut solidaritzar amb els col·lectius de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals. Compromís per Alcàsser en el ple d’ abril DE 2016 va registrar la primera iniciativa sobre visibilitat lèsbica i la defensa dels drets LGTBI a l’Ajuntament d’Alcàsser, des del grup municipal de Compromís ho tenim clar defensar el drets, la diversitat, polítiques LGTBI, continuar construint polítiques per a la igualtat.

El 17 de Maig és el dia que internacionalment es dedica al reconeixement de la lluita contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia. Cal tindre present que encara hui a alguns països, nombroses persones són discriminades, perseguides i inclús assassinades per la seua orientació sexual.

La LGTBfòbia, l’odi i menyspreu cap a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals mata, i ho fa de moltes maneres. No només empunyant armes, també ocasionant i facilitant diversos problemes de salut.

La LGTBfòbia és perjudicial per a la salut perquè també en molts casos ha portat i encara porta a joves i no tan joves a cometre suïcidi perquè no troben altra eixida al patiment que els causa, perquè senten que les seues vides no tenen sentit. Els índexs de suïcidi en el col·lectiu LGTBI doblen, i fins i tot tripliquen, el d’altres col·lectius en risc d’exclusió social.

La igualtat és tasca de tota la ciutadania, i les administracions públiques també han de treballar per a la seua promoció i comprometre’s a no donar ni un pas enrere. En drets, només cap l’avanç. Per això, també volem recordar que el dret al matrimoni igualitari, aprovat el 2005, és una de les millors eines de lluita contra la LGTBfòbia. Un instrument que ha atorgat dignitat, seguretat, protecció i  utoconfiança a milers de persones i a les seues famílies.

El 17 de maig, Dia contra la LGTBfòbia, ha de servir per reclamar la fi de tota discriminació per motiu d’orientació sexual i identitat de gènere i per reconèixer que la igualtat legal és el mecanisme més eficaç per combatre-la.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *