RESUM DEL PLE DE L’AJUNTAMENT D’ALCÀSSER DE NOVEMBRE 2017

 

Dimecres dia 29, es va celebrar el ple de Novembre del nostre ajuntament, on com a punts més destacats podem mencionar que per unanimitat de tots el grups es va aprovar el pla d’igualtat de l’ajuntament (2016-2020) .

Igualment s’aprovà la proposició conjunta sobre opcions al nou mapa de concessions al transport públic, en este punt el resultat de la votació no va poder tenir la unanimitat de tots els regidors, votant a favor PSOE, PP, C’s i COMPROMÍS, i l’abstenció del representant de GdA. Per a nosaltres este és un punt important ja que estimem que és un pas endavant per a donar solució al problema tan greu que patim a Alcàsser com és el de la mancança de transport públic, per això el votarem a favor i estarem atents per tal de continuar treballant en aquest sentit.

Com a punt número 10 l’ajuntament per unanimitat aprovà l’adhesió al programa Cuturarts per a 2018, un programa molt ambiciós promogut per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana i que busca promoure i fer arribar la cultura i les arts escèniques a tots el racons del nostre territori. Com sempre des de Compromís recolzarem estes iniciatives i felicitem al nostre conseller per la tasca que esta realitzant en defensa de la cultura valenciana.

També per unanimitat el nostre ajuntament, aprovà adherir-se al programa Edificant de la Conselleria d’Educació, programa que pretén accelerar la construcció i reforma dels centres escolars al nostre país , problema que a  Alcàsser també estem patint, i com no pot ser d’un altra forma, amb ganes, imaginació i treball està donant-se solució per part de la Conselleria, buscant recursos i promocionant opcions com la que ara hem aprovat. En este punt cal destacar l’argumentació feta per la nostra portaveu Isabel Parra,  a favor d’estes solucions que esta promovent el conseller Vicent Marzà, que tot i la precària situació econòmica de la Conselleria, degut als mals governs anterior de la Generalitat i a la infrafinanaciació que patim els valencians està treballant de valent per donar solució als greus problemes que tenen els nostres centres educatius.

Transcrivim literal la nostra intervenció;

El pla edificant de la conselleria d’educació és al nostre parer un clar exemple de la bona gestió que s’està realitzant des de la Generalitat Valenciana als últims anys.

Una Generalitat i una conselleria que al 2015 es trobaren una situació caòtica i desesperadament ruïnosa , sobre tot en el que respecta a la construcció d’escoles, i que havien de dissenyar un pla de xoc per tal de solucionar aquest greu problema, que feia que els nostres xiquets i xiquetes feren les seues classes durant varis anys a barracons que moltes vegades no reunien les condicions optimes per a poder desenvolupar la seua llavor.

Este pla “edificant” que hui se’ns presenta i per al que se’ns demana la nostra adhesió, al nostre entendre,  pretén bàsicament que els ajuntaments puguen agilitzar els tràmits per a les actuacions que consideren prioritàries per solucionar estos problemes de construcció de centres públics.

  És este un  pla de construcció, reforma i millora dels centres educatius, del Govern valencià; un instrument que , permetrà “avançar a la velocitat de creuer que necessitem, per a que els xiquets i xiquetes tinguen els millors equipaments possibles”.

  Considerem que tal i com menciona el nostre conseller que “es tracta d’una aliança profunda entre ajuntaments i Generalitat per tal d’aconseguir allò que sols tardaríem molt més”.

Per tant és un pla que pretén agilitzar els tràmits i, tal i com ha exposat en distintes ocasions el conseller  Marzà,  permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius , els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat “serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran”.

 Continuant en les paraules del conseller, i que hui fem nostres per tal d’expressar la nostra voluntat,  es tractarà d’un “instrument potent i definitori del que ha de ser una educació pública, de qualitat i d’excel·lència”, per tal de dotar l’ensenyament “dels contenidors decents que es mereix” ja que, quan va arribar al Palau l´actual Consell, “la meitat dels 1.300 centres educatius necessitaven algun tipus d’actuació”. 
En conclusió, es aquest un  pla que agilitarà la construcció, ja que es disposa dels serveis tècnics, de contractació i d’intervenció dels més de 200 consistoris susceptibles de participar en lloc d’un únic òrgan de contractació, tècnic i d’intervenció de la Conselleria superant així “els problemes de burocràcia administrativa que dilata els terminis de tramitació de projectes”.  

Per tot l’exposat el meu vot serà  a favor de l’adhesió del nostre ajuntament a aquest pla “edificant”.  i donem la benvinguda a les polítiques valentes i compromeses de la conselleria i de la Generalitat Valenciana.

 

I com a punt final es va debatre l’informe de eficàcia i eficiència fet per l’interventor de l’ajuntament, i es va aprovar el compte general 2016, que va tindre el vots a favor de l’equip de govern (5) i l’abstenció de la resta de grups de l’oposició (8).

En aquest punt la nostra posició, expressada per la nostra portaveu, va ser la de ser crítics amb el concepte i el sistema de gestió de la despesa pública que fa l’equip de govern, nosaltres pensem que s’ha de millorar la gestió de les despeses del consistori per a ser més eficient i abastar les necessitats reals del nostre municipi.

per això vàrem abstenir-nos en la votació per no donar cobertura a estos comptes i mostrar el nostra postura critica envers este tema.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *