Us deixem la intervenció de la nostra regidora i portaveu Isabel Parra al ple de juny

“La creació del banc de terres pretén incentivar a la propietat de parcel·les abandonades, en risc d’abandó o en producció a posar-les en cultiu per terceres persones, la qual cosa suposaria una disminució dels problemes ambientals i socioeconòmics: l’increment del risc d’incendi, la proliferació de plagues i de rosegadors, l’erosió del sòl, la proliferació d’abocaments incontrolats de deixalles, la degradació paisatgística, etc., alhora que evitar la pèrdua de bagatge i tradició cultural que suposaria la interrupció en la transmissió a les futures generacions dels coneixements de les pràctiques agrícoles associades.

Compromís Alcàsser va presentar fa al voltant de de dos anys la moció per a la creació de banc de terres, però com tantes altres propostes beneficioses per al poble d’Alcàsser s’han quedat en el calaix d’Alcaldía simplement pel fet que la iniciativa no venia del grup socialista. Hem tingut que esperar tot aquest temps fins que el consell agrari li reclamara ficar en marxa aquesta actuació per millorar la situació dels camps en el nostre municipi.  Malgrat el retràs d’aquesta actuació per fi podem començar a caminar per pal•liar la situació que suporten els nostres camps i les dificultats que es presenten als agricultors donat que El mercat de la terra sempre ha estat bastant opac i desconegut. El problema que s’observa és el desajust entre el preu de la terra i la rendibilitat d’aquesta, que opera en detriment de les millores dels restants factors productius. Una solució a aquest problema seria aconseguir la separació entre explotació agrícola i propietat de la terra” i el banc de terres es part de les solucions.

Com no potser d’altra forma anem a donar el suport a quest reglament  que insistim es podia haver dut a ple molt abans però aquest equip de govern ens transmet dia a dia la seua ineficàcia i operancia promís perquè estàvem conscienciats de la importància d’ajudar a millorar les condicions del camp i els agricultors.”