EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

Fugint de la guerra, 4 milions de sirians s’han refugiat en països veïns, els quals han arribat a una situació de col·lapse en relació a la seva capacitat d’acollida. El fluix d’arribada de persones que han de partir de casa seva per poder sobreviure no deixa d’augmentar.

El passat mes d’Agost, la policia d’Hongria va interceptar desenes de milers de persones, i entre ells, milers de menors, després de travessar la frontera de manera il·legal des de Sèrbia.

Segons les agències humanitàries, durant el mes passat unes 2.000 persones al dia van realitzar el curt trajecte entre Turquia i les illes de l’est de Grècia. I a hores d’ara es conten per centenars aquells que ja han perdut la vida en el intent.

Majoritàriament provenen de països en conflicte, com Síria, l’Afganistan i el Pakistan, i aspiren a sol·licitar asil en algun país de la Unió Europea.

Cal recordar que prop de 600.000 per­sones van dem­a­nar asil polític a Europa l’any 2014, de les quals la Comis­sió Euro­pea va plante­jar a l’estat espanyol l’acollida de 4.288. Davant d’aquesta demanda de la Unió Europea,  el govern d’Espanya només va oferir una quota de recol·locació de 1.300.

Per tot açò i davant aquesta manca de sensibilitat i d’interès de l’Estat espanyol per donar resposta a aquesta situació d’emergència humanitària,  i en la línea de la iniciativa presentada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Compromís per Alcàsser  demana al ple de l’ajuntament l’aprovació de la següent:

PROPOSTA D’ACORD:

1.    Declarar Alcàsser com a poble  d’acollida per aquella gent que ho necessite per fugir de   conflictes bèl·lics.

2.    Mostrar  la nostra solidaritat a totes estes persones que es veuen abocades a posar la seua vida i la de les seues famílies en perill per tal de trobar un futur en pau.

3.    Sol·licitar a les institucions   Europees i al govern d’Espanya  que agafen el testimoni d’aquestes manifestacions de suport, deixant enrere les polítiques per crear una Europa-Fortalesa, i donen un gir a les polítiques d’asil i de cooperació amb els països empobrits del Mediterrani”,