MOCIÓ PER A L’ADHESIO D’ALCÀSSER AL PLA AVALEM JOVES DE LA GENERALITAT

MOCIÓ PER PER SOL•LICITAR A LA MANCOMUNITAT DE L’HORTA SUD L’ADHESIÓ I

COL•LABORACIÓ AL PLA “AVALEM JOVES” DEL CONSELL

El Consell de la Generalitat Valenciana, en la seua aposta per facilitar la recerca i trobada de treball de les joves valencianes i els joves valencians, ha posat en funcionament el Pla “Avalem Joves”, el qual té l’objectiu de contribuir a la implantació d’un nou model productiu que, sense oblidar les millores en eficiència, compte amb les empreses, els treballadors i les treballadores.

A més, es pretén generar noves oportunitats d’ocupació i formació per a les persones joves afavorir l’aportació de talent de les persones joves a les Pimes i al tercer sector, promovent la contractació de joves per part d’aquestes organitzacions i la implantació de millores Organitzatives per part dels joves i de les joves.

Per una altra banda, també busca facilitar el retorn de les persones joves que se’n van anar a uns altres països per a evitar les condicions de precarietat i a la cerca d’oportunitats que no els oferien en la seua terra i estimular el compromís social de les persones joves, participant en iniciatives socials de la mà del tercer sector, que de forma directa promouen el desenvolupament de competències transversals fonamentades en el mercat de treball hui en dia (aprenentatge i servei).

A més, al País Valencià, la taxa de desocupació de les persones entre 16 i 24 anys ha anat creixent des del 2007 fins al 2014 en un 37%, és a dir, 30 punts per damunt de la mitjana de la Unió Europea dels 15 i 3,5 punts per damunt de la mitjana espanyola. En definitiva, aquestes xifres posen de manifest la greu situació laboral dels joves valencians.

Amb tot açò, des de Compromís, es pensa que es pot avançar més en aquesta qüestió, manifestant aquestes el recolzament a la iniciativa del Consell i col·laborant en tot allò que siga necessari per facilitar l’accés laboral i la inclusió social dels joves valencians, entre les i els quals, poden trobar-se joves de la nostra localitat.Aleshores, per tot el que s’ha anat exposant,

proposem al Ple de la Corporació l’adopció dels següents:

ACORDS

1.- L’Ajuntament d’Alcàsser insta, a la Mancomunitat de l’horta sud a recolzar, en la seua propera sessió ordinària, el Pla “Avalem Joves” del Consell.

2.- L’Ajuntament d’Alcàsser sol·licita a la Mancomunitat de l’horta sud que col·labore en  Tot allò que li permeta l’organització i execució del Pla per a garantir un major èxit d’aquest.

Arxivat en:

Els comentaris estan tancats.